Saftigt goda blåbärsmuffins med ett smul som innehåller nötter. De blir så gott med det knapriga ihop med en mjuk och saftig muffins. Jag hade blandade nötter, men tycker att pekannötter ger en mycket god smak till smulet. Ha en toppen dag!

Moist delicious blueberry muffins with a crumb that contains nuts. They are so delicious with the crunch combined with a soft and moist muffin. I had mixed nuts, but I think pecans give a very good flavor to the crumb. Have a great day!


Blåbär Nötsmulmuffins 

4 st


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl creme fraiche

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


1 dl blåbär


Smuldeg:

25 g smör, kallt

1,5 msk ljust farinsocker

0,5 dl mjöl

1 msk saltade nötter, hackade


Smuldeg: I en skål rör ihop smör, mjöl, socker, salt och nötter till en smulig konsistens. Ställ åt sidan.


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda till sist ner blåbären. Häll smeten i muffinsformar och toppa med smuldegen. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna. 



Blueberry Nut Crumb Muffins

4 pcs


40 g butter, softened

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl creme fraiche

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


1 dl blueberries


Crumbs:

25 g butter, cold

1.5 tbsp light brown sugar

0.5 dl flour

1 tbsp salted nuts, chopped


Crumbs: In a bowl, mix together butter, flour, sugar, salt and nuts until crumbly. Set aside.


Preheat oven to 175 C degrees. Mix together butter, oil and sugar until well mixed. Add creme fraiche and mix until light and fluffy. Mix in egg and vanilla. Add flour, baking powder and salt. Finally, mix in the blueberries. Pour the batter into muffin cups and top with the crumble topping. Bake for about 15-20 minutes. Let cool.