Jag hade sockerersättning hemma, erythritol, så jag tänkte att jag kunde testa att baka dessa muffins med det. Jag tycker att det blev mycket gott och jag tycker att man inte smakar sockerersättningen, för ibland har den en kall smak. Vill man inte använda sockerersättning kan man ta kokossocker eller vitt socker. 

I had sugar substitute at home, erythritol, so I thought I could try baking these muffins with it. I think it turned out very good and I think you don't taste the sugar substitute, because sometimes it has a cold taste. If you don't want to use sugar substitute, you can use coconut sugar or white sugar.


Bär-Mandelmuffins

3 st 


45 g smör, smält

1 dl kokossocker eller eritrythol

1 ägg

3/4 dl vetemjöl

1/4 dl mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

1 dl bär, hallon och blåbär


Blanda smör och socker. Blanda i ägget. Tillsätt sedan resterande ingredienser. Häll smeten i 3 större muffinsformar. Grädda i 175 C i 15-20 minuter.



Berry-Almond Muffins

3 pcs


45 g butter, melted

1 dl coconut sugar or erythritol

1 egg

3/4 dl wheat flour

1/4 dl almond flour

0.5 tsp baking powder

berries, raspberries and blueberries


Mix butter and sugar. Mix in the egg. Then add the remaining ingredients. Pour the batter into 3 slightly larger muffin tins. Bake at 175 C for 15-20 minutes.