Krämigt, mjukt, saftigt är en bra beskrivning av dessa muffins. Smaken av choklad, rom och körsbär gifter sig så bra ihop. Gott, gott :) Ha en fin dag!

Creamy, soft, moist is a good description of these muffins. The flavors of chocolate, rum and cherries go so well together. Yummy, yummy :) Have a nice day!


Rom Körsbär-Cheesecakefyllda Chokladmuffins

4 st


Fyllning:

80 g färskost

2 msk strösocker

0,5 tsk majsstärkelse

0,5 tsk vaniljsocker

2 msk rom-körsbärsmarmelad


Smet:

30 g smör, smält

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 ℃.

Fyllning: Rör ihop färskost, socker, majsstärkelse, vanilj och marmelad i en skål. 

Smet: I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat.

Lägg i 1 msk av muffinssmeten i muffinsformar och lägg sedan en klick färskostblandning ovanpå, ca 1 msk. Fördela resterande smet på de fyllda muffinsen. Grädda i ca. 20 minuter. Låt muffinsen svalna.



Rum Cherry Cheesecake filled Chocolate Muffins

4 pcs


Filling:

80 g cream cheese, softened

2 tbsp granulated white sugar

0.5 tsp cornstarch

0.5 tsp vanilla sugar

2 tbsp rum cherry marmalade


Batter:

30 g butter, melted

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 egg

0.5 tsp pure vanilla extract

3/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Preheat oven to 175℃. 

Filling: In a bowl stir together the cream cheese, sugar, cornstarch, vanilla and marmalade. 

Batter: In a bowl, stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa, baking powder and salt. Stir until incorporated.

Add in 1 tablespoon of the muffin batter into muffin cups and then add a dollop of cream cheese mixture on top, about 1 tablespoon. Divide the remaining batter among the filled muffin cups. Bake for approx. 20 minutes. Allow the muffins to cool.