Smulpaj med Rabarber
Smuldeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
4 dl skivad rabarber
1 dl farinsocker
1 msk potatismjöl
0,5 tsk kardemumma
Värm ugnen till 200 C grader.
Blanda smör, mjöl och socker så att det blir en grynig massa.
Lägg den skivade rabarbern i en ugnsform. Strö på farinsocker, potatismjöl och kardemumma. Blanda. Smula över smuldegen och grädda i ca 20 minuter. Servera gärna med vaniljglass.
Rhubarb Crumble Pie
Crumbs
125 g butter
3 dl wheat flour
1 dl granulated sugar
4 dl sliced rhubarb
1 dl brown sugar
1 tbsp potato flour
0.5 tsp cardamom
Preheat the oven to 200 C degrees.
Mix the butter, flour and sugar until it becomes crumbly.
Place the sliced rhubarb in a baking dish. Sprinkle with brown sugar, potato flour and cardamom. Mix. Crumble over the crumb dough and bake for about 20 minutes. Serve with vanilla ice cream.
0 Comments