Bär Creme Fraichepaj
2-3 pajer
Pajdeg:
1 1/4 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1/4 tsk bakpulver
70 g smör
Fyllning:
75 g jordgubbar, skivade
75 g blåbär
1 tsk potatismjöl / majsstärkelse
1 dl creme fraiche
1 litet ägg
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
Blanda vetemjöl, strösocker och bakpulver. Tillsätt smöret. Arbeta snabbt till en deg. Ställ degen i kylskåp i 15-30 minuter. Tryck ut degen i pajfomerna. Grädda pajbotten i ugnen i 175°C i 10 minuter. Blanda bären med potatismjöl. I en skål blanda creme fraiche, ägg, socker och vaniljsocker tills slätt. Fyll pajskalen med bären och häll på creme fraiche blandningen. Grädda i ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills gyllene.
Berry Creme Fraiche Pies
2-3 pies
Pie dough:
1 1/4 dl wheat flour
3 tbsp granulated sugar
1/4 tsp baking powder
70 g butter
Filling:
75 g strawberries, sliced
75 g blueberries
1 tsp potato flour / cornstarch
1 dl creme fraiche
1 small egg
0.5 dl sugar
0.5 tsp vanilla sugar
Mix wheat flour, granulated sugar and baking powder. Add the butter. Work quickly into a dough. Refrigerate the dough for 15-30 minutes. Press the dough into the pie tins. Bake the pie crusts in the oven at 175°C for 10 minutes. Mix the berries with potato flour. In a bowl, mix the creme fraiche, egg, sugar and vanilla sugar until smooth. Fill the pie crusts with the berries and pour over the creme fraiche mixture. Bake in the oven at 175°C for about 20 minutes.
0 Comments