Mandel & Hallonsyltmuffins
4 st
40 g smör, mjukt
40 g mandelmassa, riven
0,5 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
3/4 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
1/8 tsk mandelessens
hallonsylt
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör, riven mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn och tjock smet. Fyll muffinsformarna med smeten och klicka i en tesked sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker och vätska från hallonsylten.
Almond & Raspberry Jam Muffins
4 pcs
40 g butter, soft
40 g almond paste, grated
0.5 dl light brown sugar
1 small egg
3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
1/8 tsp almond essence
raspberry jam
Preheat oven to 175 C degrees. Mix butter, grated almond paste and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients, except the jam, and mix until smooth and thick. Fill the muffin tins with the batter, and put a teaspoon of jam in the middle och each. Bake in the oven for about 15-20 minutes or until golden brown. Let cool completely. Decorate with a glaze made of icing sugar and the liquid from the raspberry jam.
0 Comments