Saftiga muffins med smak av mazarin då de innehåller mandelmassa. Jag använde hallonsylt i mina, men körsbärssylt är också gott. För extra lyx dekorera med glasyr. Ha en fin dag!

Moist muffins with a taste of mazarin cake as they contain almond paste. I used raspberry jam in mine, but cherry jam is also good. For extra luxury, decorate with glaze. Have a nice day!


Mandel & Hallonsyltmuffins

4 st


40 g smör, mjukt

40 g mandelmassa, riven

0,5 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

3/4 dl vetemjöl

0.5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljextrakt

1/8 tsk mandelessens

hallonsylt


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör, riven mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda ner de torra ingredienserna till en jämn och tjock smet. Fyll muffinsformarna med smeten och klicka i en tesked sylt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker och vätska från hallonsylten.



Almond & Raspberry Jam Muffins

4 pcs


40 g butter, soft

40 g almond paste, grated

0.5 dl light brown sugar

1 small egg

3/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp vanilla extract

1/8 tsp almond essence

raspberry jam


Preheat oven to 175 C degrees. Mix butter, grated almond paste and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients, except the jam, and mix until smooth and thick. Fill the muffin tins with the batter, and put a teaspoon of jam in the middle och each. Bake in the oven for about 15-20 minutes or until golden brown. Let cool completely. Decorate with a glaze made of icing sugar and the liquid from the raspberry jam.