Rabarbercurd
300 g rabarber
1 dl strösocker
0,5 msk majsstärkelse
1 ägg
25 g smör, rumsvarmt
Skiva rabarbern och lägg skivorna i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka i ca 10 minuter. Vispa i siktad majsstärkelse och häll sakta i ägget under ständig omrörning. Sjud bladningen i några minuter tills den tjocknat. Ta bort från värmen och blanda i smöret. Häll curden i en ren glasburk och förvara i kylen.
Rhubarb Curd
300 g rhubarb
1 dl caster sugar
0.5 tbsp cornstarch
1 egg
25 g butter, room temperature
Slice the rhubarb and place the slices in a saucepan with the sugar. Simmer for about 10 minutes. Whisk in the sifted cornstarch and slowly pour in the egg, stirring constantly. Simmer the mixture for a few minutes until it thickens. Remove from the heat and stir in the butter. Pour the curd into a clean glass jar and store in the fridge.
0 Comments