En krämigt len curd är så gott och att göra en curd på rabarber är ljuvligt gott :) Den är så god att man helst vill äta den rakt ur burken. Men den är också god att ha på gröt, med yoghurt, i bakverk, på bröd, scones... Verkligen så god!

A creamy, smooth curd is so delicious and making a curd with rhubarb is delicious :) It's so delicious that you'd rather eat it straight from the jar. But it's also good on porridge, with yogurt, in pastries, on bread, scones... Really so delicious!


Rabarbercurd


300 g rabarber

1 dl strösocker

0,5 msk majsstärkelse

1 ägg

25 g smör, rumsvarmt


Skiva rabarbern och lägg skivorna i en kastrull tillsammans med sockret. Låt småkoka i ca 10 minuter. Vispa i siktad majsstärkelse och häll sakta i ägget under ständig omrörning. Sjud bladningen i några minuter tills den tjocknat. Ta bort från värmen och blanda i smöret. Häll curden i en ren glasburk och förvara i kylen. 



Rhubarb Curd


300 g rhubarb

1 dl caster sugar

0.5 tbsp cornstarch

1 egg

25 g butter, room temperature


Slice the rhubarb and place the slices in a saucepan with the sugar. Simmer for about 10 minutes. Whisk in the sifted cornstarch and slowly pour in the egg, stirring constantly. Simmer the mixture for a few minutes until it thickens. Remove from the heat and stir in the butter. Pour the curd into a clean glass jar and store in the fridge.