Muffins är det perfekta picknickmaten. Enkla att ta med och uppskattas av alla. Har du varit på picknick redan i år? Här har vädret varit varmt och soligt, så nu börjar picknocksäsongen :). Ha en fin dag!

Muffins are the perfect picnic food. Easy to bring and appreciated by everyone. Have you been on a picnic already this year? The weather has been warm and sunny here, so now the picnic season begins :). Have a nice day!


Raspberry Muffins


40 g butter, room temperature

20 ml oil

1 1/4 dl light brown sugar

1 egg

2 tbsp creme fraiche 

0.5 tsp vanilla extract

1 3/4 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

1 dl fresh raspberries


Pre-heat your oven to 175 °C. Butter and flour a small loaf pan. 

In a bowl stir the butter and sugar. Add the egg and beat well. Then add the creme fraiche, and vanilla extract. Mix until well combined. Add the flour, baking powder and salt. Don't over-mix. Fold in the raspberries. Pour the batter into muffins cups. Bake for approx. 15 minutes. Allow to cool. 



Hallonmuffins


40 g smör, rumstempererat

20 ml olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

2 msk creme fraiche

0,5 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1 dl färska hallon


Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en liten brödform.

I en skål blanda smör och socker. Tillsätt ägget och vispa väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vaniljextrakt. Blanda tills det är väl blandat. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda inte för mycket. Vänd ner hallonen. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca. 15 minuter. Låt svalna.