Raspberry Muffins
40 g butter, room temperature
20 ml oil
1 1/4 dl light brown sugar
1 egg
2 tbsp creme fraiche
0.5 tsp vanilla extract
1 3/4 dl all purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
1 dl fresh raspberries
Pre-heat your oven to 175 °C. Butter and flour a small loaf pan.
In a bowl stir the butter and sugar. Add the egg and beat well. Then add the creme fraiche, and vanilla extract. Mix until well combined. Add the flour, baking powder and salt. Don't over-mix. Fold in the raspberries. Pour the batter into muffins cups. Bake for approx. 15 minutes. Allow to cool.
Hallonmuffins
40 g smör, rumstempererat
20 ml olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 ägg
2 msk creme fraiche
0,5 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl färska hallon
Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en liten brödform.
I en skål blanda smör och socker. Tillsätt ägget och vispa väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vaniljextrakt. Blanda tills det är väl blandat. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Blanda inte för mycket. Vänd ner hallonen. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca. 15 minuter. Låt svalna.
0 Comments