Rabarber Kvargsmulkaka
70 g smör, smält
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
40 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 ägg
0,5 dl mjölk
Fyllning:
125 g kvarg / grekisk yoghurt
0,5 ägg
1,5 msk strösocker
3/4 dl rabarberkompott
Blanda det smälta smöret med de torra ingredienserna i en skål. Överför 1/4 av degen till en annan skål. Blanda ner ägg och mjölk i resterande smet. Bred ut bottensmeten jämnt på botten av en bakplåtspappersklädd bakform (20 x 18 cm).
Blanda ihop kvarg, ägg och kompott. Häll på botten. Smula den sparade 1/4 degblandningen över kvargblandningen. Grädda i 175 C graders ugn i ca 30-35 minuter. Låt svalna.
Rhubarb Quark Crumb Cake
70 g butter, melted
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla sugar
1 3/4 dl wheat flour
40 g almond flour
1 tsp baking powder
0.5 eggs
0.5 dl milk
Filling:
125 g quark / greek yogurt
0.5 eggs
1.5 tbsp granulated sugar
3/4 dl rhubarb compote
Mix the melted butter with the dry ingredients in a bowl. Transfer 1/4 of the dough to another bowl. Mix the egg and milk into the remaining batter. Spread the base batter evenly on the bottom of a baking dish lined with baking paper (20 x 18 cm).
Mix the quark, egg and compote together. Pour onto the base. Crumble the reserved 1/4 dough mixture over the quark mixture. Bake in a 175 C oven for about 30-35 minutes. Let cool.
0 Comments