Pistachio Paste Crumb Squares
3 dl plain flour
1 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
140 g butter, cold
1 small egg yolk
Filling:
0.5 dl pistachio paste
0.5 dl cream cheese
pistachio nuts, chopped
Preheat oven to 175 C degrees. Line a 20 cm x 20 cm baking pan with baking paper.
In a bowl, stir together the flour, sugar and baking powder. Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of the prepared baking pan. Mix the pistachio cream and cream cheese for the filling. Spread the filling on the bottom and top with chopped nuts. Crumble the remaining of the dough over. Bake in the oven for about 30 minutes, until the crumb layer starts to turn golden. Let cool to room temperature.
Pistage Smulrutor
3 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
140 g smör, kallt
1 liten äggula
Fyllning:
0,5 dl pistagekräm
0,5 dl färskost
pistagenötter, hackade
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 cm x 20 cm bakform med bakplåtspapper.
I en skål rör ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten av den förberedda bakformen. Blanda pistagekräm och färskost till fyllningen. Bred på fyllningen på botten och toppa med hackade nötter. Smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Låt svalna till rumstemperatur.
'
0 Comments