Choklad och pistage är goda ihop och passar så bra tillsammans i bakverk. En krämig kaka med en virvel av pistagekräm. Gott! Slå på kaffet och njut av en god kakbit med kaffet. 

Chocolate and pistachios are delicious together and go so well together in baked goods. A creamy cake with a swirl of pistachio cream. Delicious! Brew your coffee and enjoy a delicious piece of cake with your coffee.



Choklad Pistagekrämkaka


1 dl kaffe eller mjölk

0,5 dl socker

0,5 dl kakao


65 g smör

3/4 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt


2 msk pistagekräm


Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten brödform. 

Blanda kaffe, socker och kakao i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt och chokladblandningen. Häll smeten i formen. Lägg på klickar av pistagekrämen och virvla runt den i smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter. 



Moist Chocolate Pistachio Cream Cake


1 dl coffee or milk

0.5 dl sugar

0.5 dl cocoa


65 g butter

3/4 dl sugar

1 egg

1 tsp vanilla sugar

1 3/4 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

a pinch of salt


2 tbsp pistachio cream


Preheat the oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan.

Mix the coffee, sugar and cocoa in a small saucepan. Bring the mixture to a boil and then let it cool.


Mix the butter and sugar until fluffy. Add the egg and vanilla sugar. Then mix in the flour, baking powder, salt and the chocolate mixture. Pour the batter into the pan. Put on dollops of the pistachio cream and swirl it around in the batter. Bake the cake in the oven for about 30 minutes.