Choklad Pistagekrämkaka
1 dl kaffe eller mjölk
0,5 dl socker
0,5 dl kakao
65 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
2 msk pistagekräm
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten brödform.
Blanda kaffe, socker och kakao i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt och chokladblandningen. Häll smeten i formen. Lägg på klickar av pistagekrämen och virvla runt den i smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 30 minuter.
Moist Chocolate Pistachio Cream Cake
1 dl coffee or milk
0.5 dl sugar
0.5 dl cocoa
65 g butter
3/4 dl sugar
1 egg
1 tsp vanilla sugar
1 3/4 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
2 tbsp pistachio cream
Preheat the oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan.
Mix the coffee, sugar and cocoa in a small saucepan. Bring the mixture to a boil and then let it cool.
Mix the butter and sugar until fluffy. Add the egg and vanilla sugar. Then mix in the flour, baking powder, salt and the chocolate mixture. Pour the batter into the pan. Put on dollops of the pistachio cream and swirl it around in the batter. Bake the cake in the oven for about 30 minutes.
0 Comments