Chokladmuffins med en gömma med marmelad. Marmeladen jag använder är en stor favorti. Den har en så god smak och är från Dronningholm. Ha en fin dag!

Chocolate muffins with a dollop of marmalade. The marmalade I use is a big favorite. It has such a good taste and is from Dronningholm. Have a nice day!


Choklad Päron-Saltkaramell Muffins


1 dl kaffe eller mjölk

0,5 dl socker

0,5 dl kakaopulver

65 g smör

3/4 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt


päron salt karamellmarmelad


Värm ugnen till 175 grader C. Blanda kaffe, socker och kakao i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.


Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt och chokladblandningen. Häll smeten i muffinsformar och toppa med en klick marmelad. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna.



Chocolate Pear Salted Caramel Muffins


1 dl coffee 

0.5 dl light brown sugar

0.5 dl cocoa powder

65 g butter

3/4 dl light brown sugar

1 egg

1 tsp vanilla sugar

1 3/4 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

a pinch of salt


pear salted caramel marmalade


Preheat the oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan.

Mix the coffee, sugar and cocoa in a small saucepan. Bring the mixture to a boil and then let it cool.


Mix the butter and sugar until fluffy. Add the egg and vanilla sugar. Then mix in the flour, baking powder, salt, pistachios and the chocolate mixture. Pour the batter into muffins cups and top with a dollop of marmalade. Bake in the oven for about 12-15 minutes. Let cool.