Jag fick en rolig idé att lägga en jordgubbe i chokladmuffins. Lite som att de växer ur muffinsen. Kul eller? Jag lade även lite smulade oreos runt efter gräddningen, lite som muld. Passade till påsk, vårmuffins i all sin enkelhet. 

I had a fun idea to put a strawberry in chocolate muffins. It's like they're growing out of the muffins. Fun, right? I also put some crumbled Oreos around after baking, a bit like soil. Perfect for Easter, spring muffins in all their simplicity.


Chokladmuffins med Jordgubb

4  st


30 g smör, smält

20 g olja

3/4 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


4 jordgubbar


Värm ugnen till 175 ℃. I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om väl. Tillsätt sedan mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat.


Fördela smeten i muffinsformar och tryck i en jordgubb i varje. Grädda i ca. 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna.



Chocolate Muffins with Strawberry

4 pcs


30 g butter, melted

20 g oil

3/4 dl light brown sugar

1 egg

0.5 tsp pure vanilla extract

3/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


4 strawberries


Preheat oven to 175℃. In a bowl, stir together butter and sugar. Add the egg and vanilla, stir well. Then add the flour, cocoa, baking powder and salt. Stir until incorporated.


Divide the batter into the muffin cups and then press one strawberry in each. Bake for approx. 15-20 minutes. Allow the muffins to cool.