Chokladfyllda Chokladmuffins
4 st
2 msk kakao
0,5 dl kaffe, varmt
40 ml rapsolja
3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl grekisk yoghurt
chokladkräm
Värm ugnen till 175 C grader. Vispa ihop kaffe och kakao tills det är klumpfritt. Ställ åt sidan. Blanda olja, socker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan ägget och blanda väl. Rör ner vetemjöl, bakpulver, salt tillsammans med kaffeblandningen och yoghurten. Rör runt försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar. Baka i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna helt. Gör ett hål med en kniv i muffinsen. Fyll den med chokladkräm.
Chocolate-Filled Chocolate Muffins
4 pcs
2 tbsp cocoa
0.5 dl coffee, hot
40 ml rapeseed oil
3/4 dl brown sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
1 1/4 dl wheat flour
1/4 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl Greek yogurt
chocolate cream / paste
Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk together the coffee and cocoa until it is lump-free. Set aside. Mix the oil, sugar and vanilla sugar in a bowl. Then add the egg and mix well. Stir in the wheat flour, baking powder, salt together with the coffee mixture and yogurt. Stir gently. Divide the batter into muffin tins. Bake in the oven for about 15 minutes. Let cool completely. Make a hole in the muffins with a knife. Fill it with chocolate cream.
0 Comments