Muffins med en gömma av choklad. I dessa kan du använda chokladpåskägg som blivit över från påsk. Jag använde även lite mandelmjöl i smeten för jag gillar texturen som mjölet ger till bakverk. Ha en fin dag!

Muffins with a chocolate hiding. In these you can use left-over chocolate Easter eggs. I also used a little almond flour in the batter because I like the texture that flour gives to baked goods. Have a nice day!


Chocolate Almond Muffins

4 pcs


70 g butter, melted

1 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all-purpose flour

0.5 dl almond flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


4 pcs chocolate balls, like Lindt


Heat the oven to 175°C. Beat the egg, sugar and vanilla until combined. Add the flour, almond flour, baking powder and salt and mix until combined. Then add the melted butter. Stir until smooth. Divide the batter in muffin cups and press a chocolate ball in each. Bake for approx. 15 minutes. 



Choklad Mandelmuffins

4 st


70 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


4 st chokladbollar, Lindt


Värm ugnen till 175°C. Blanda ägg, socker och vanilj. Tillsätt mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt och blanda ihop allt. Tillsätt sedan det smälta smöret. Rör om tills det är slätt. Fördela smeten i muffinsformar och tryck i en chokladboll i varje. Grädda i ca. 15 minuter.