Sega cookies med smak av pistagekräm. Har man inte pistagekräm kan man utesluta den eller använda t.ex mandelsmör istället. Så goda kex!!

Chewy cookies with a pistachio paste flavor. If you don't have pistachio paste, you can omit it or use almond butter instead. Such delicious cookies!!



Chewy Pistachio Paste Cookies

8 cookies


55 g butter, soft

80 g brown sugar

50 g granulated sugar

0.5 tsp salt

1 small egg

0.5 tsp vanilla extract

75 g all-purpose flour

1/4 tsp baking powder

2 tbsp pistachio paste


In a bowl, stir together the butter, sugars and salt until smooth.

Whisk in the egg and vanilla. Add the flour and baking powder, do not overmix. Add the pistachio paste and stir quickly. Chill the dough for 45 minutes. Preheat oven to 175°C. Scoop the dough with an ice-cream scoop onto a parchment paper-lined baking sheet, leaving space between the cookies. Bake for 12-15 minutes, until the edges have started to brown. Cool completely before serving.



Sega Pistagekräm Cookies

8 cookies


55 g smör, mjukt

80 g farinsocker

50 g strösocker

0,5 tsk salt

1 litet ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

75 g vetemjöl

1/4 tsk bakpulver

2 msk pistagekräm


I en skål, rör ihop smör, socker och salt tills det är slätt. Vispa i ägg och vanilj. Tillsätt mjöl och bakpulver, blanda snabbt ihop. Tillsätt pistagekräm och blanda snabbt. Kyl degen i 45 minuter. Värm ugnen till 175°C. Skopa upp degen med en glasskopa på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt innan servering.