Blueberry Cardamom Crumb Squares
Crust & Crumbs:
120 g butter, soft
1,5 dl light brown sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
300 g blueberries
50 g granulated sugar
2 tsp cornstarch
0.5 tsp cardamom
1 tbsp lemon juice
1.5 tsp lemon zest
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen.
Blåbär Kardemumma Smulrutor
Botten och smulor:
120 g smör, mjukt
1,5 dl ljust farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
300 g blåbär
50 g strösocker
2 tsk majsstärkelse
0,5 tsk kardemumma
1 msk citronsaft
1,5 tsk citronskal
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen.
0 Comments