Saftiga Släta Bullar
ca 20 st
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
10 g torrjäst
1,5 tsk kardemumma
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk (43-44°)
Blanda hälften av vetemjölet tillsammans med socker, torrjäst, kardemumma, salt och smör i en matberedare eller för hand. Blanda till en smulig blandning. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Tillsätt mjöl lite i taget och knåda i 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 2h. Forma degen till runda bullar, ca 70 g. Lägg bullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 45 minuter. Pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 C grader i ca 10-12 minuter.
Moist Wheat Buns
approx 20 pcs
7-9 dl wheat flour
1 dl granulated sugar
10 g dry yeast
1.5 tsp cardamom
1 tsp salt
100 g butter, room temperature
3 dl milk (43-44°)
Mix half of the wheat flour with sugar, dry yeast, cardamom, salt and butter in a food processor or by hand. Mix until crumbly. Add the milk and work together to form a dough. Add flour a little at a time and knead for 10 minutes. Let the dough rise, covered, for 2 hours. Shape the dough into round buns, about 70 g. Place the buns on a baking sheet lined with baking paper. Let rise for another 45 minutes. Brush the buns with egg. Bake them at 200 C degrees for about 10-12 minutes.
0 Comments