Gnocchi är en italiensk potatispasta som görs på potatis, mjöl och ägg. Jag använde gnocchi i en tomatgratäng som toppades med ost. Mycket enkelt att laga. Använd gärna en smakrik ost, som t.ex cheddar. Ha en bra dag!

Gnocchi is an Italian potato pasta made with potatoes, flour and eggs. I used gnocchi in a tomato gratin topped with cheese. Very easy to make. Feel free to use a flavorful cheese, such as cheddar. Have a great day!


Ugnsbakad Gnocchi i Tomatsås 


500 g gnocchi

5 dl tomatsås

salt

svartpeppar

vitlökspulver

riven ost


Sätt ugnen på 200°C. Lägg gnocchin i en oljad ugnsäker form. Krydda med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Häll över tomatsåsen. Fördela riven ost över tomatsåsen. Grädda i ca 30 minuter, tills gratängen får fin färg.



Oven-Baked Gnocchi in Tomato Sauce


500 g gnocchi

5 dl tomato sauce

salt

black pepper

garlic powder

grated cheese


Preheat the oven to 200°C. Place the gnocchi in an oiled ovenproof dish. Season with salt, black pepper and garlic powder. Pour over the tomato sauce. Sprinkle the grated cheese over the tomato sauce. Bake for about 30 minutes, until the gratin is nicely browned.