Kanelbullar i all ära, men ibland är det gott med en slät enkel bulla :) Mitt tips är att inte ha i för mycket mjöl, för det är saftiga bullar vi vill ha. Hellre en lite lösare deg och man kan använda mjöl i händerna när man formar bullarna. Ha en fin dag!

Cinnamon buns in all their glory, but sometimes a plain, simple bun is so good :) My tip is not to add too much flour, because we want moist buns. A slightly looser dough is preferable and you can use flour in your hands when shaping the buns. Have a nice day!


Saftiga Släta Bullar

ca 20 st


7-9 dl vetemjöl

1 dl strösocker

10 g torrjäst

1,5 tsk kardemumma

1 tsk salt

100 g rumsvarmt smör

3 dl mjölk (43-44°)

  

Blanda hälften av vetemjölet tillsammans med socker, torrjäst, kardemumma, salt och smör i en matberedare eller för hand. Blanda till en smulig blandning. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Tillsätt mjöl lite i taget och knåda i 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 2h. Forma degen till runda bullar, ca 70 g. Lägg bullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 45 minuter. Pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 C grader i ca 10-12 minuter.



Moist Wheat Buns

approx 20 pcs


7-9 dl wheat flour

1 dl granulated sugar

10 g dry yeast

1.5 tsp cardamom

1 tsp salt

100 g butter, room temperature

3 dl milk (43-44°)


Mix half of the wheat flour with sugar, dry yeast, cardamom, salt and butter in a food processor or by hand. Mix until crumbly. Add the milk and work together to form a dough. Add flour a little at a time and knead for 10 minutes. Let the dough rise, covered, for 2 hours. Shape the dough into round buns, about 70 g. Place the buns on a baking sheet lined with baking paper. Let rise for another 45 minutes. Brush the buns with egg. Bake them at 200 C degrees for about 10-12 minutes.