De här muffinsen har en så trevlig textur, de är småsega, vilket jag gillar. Dessutom har de en kliock sylt i mitten. Mums! 

These muffins have such a nice texture, they're slightly chewy, which I like. Plus, they have a dollop of jam in the middle. Yum!


Jam Muffins


65 g butter, soft

1 1/4 dl granulated sugar

1 egg

1 tsp vanilla extract

1 1/4 dl all-purpose flour

1/8 tsp baking soda

one pinch of salt

5 domino cookies, crumbled


Preheat the oven to 175 degrees C. Mix the butter and sugar in a bowl. Then add the egg and vanilla, mix. Add the flour, bicarbonate and salt. Divide the batter into muffin cups. Add a dollop of strawberry jam. Bake for approx. 12 minutes, or until the top has set.



Syltmuffins


65 g smör, mjukt

1 1/4 dl ströocker

1 ägg

1 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

1/8 tsk bikarbonat

en nypa salt

jordgubbssylt


Värm ugnen till 175 grader C. Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt sedan ägg och vanilj, blanda. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt. Fördela smeten i muffinsformar. Lägg i en klick jordgubbssylt. Grädda i ca. 12 minuter, eller tills toppen har stelnat.