Saftigt goda muffins med smak av mandel. Smeten innehåller mandelmassa och jag toppade muffinsen även med lite riven mandelmassa. I några klickade jag i hallonsylt. Mums :)

Moist delicious muffins with almond flavor. The batter contains almond paste and I also topped the muffins with a little grated almond paste. In some I added raspberry jam. Yum :)


Mandelmassa-Muffins

5 st


35 g smör

15 g olja

0.5 dl ljust farinsocker

35 g mandelmassa, riven

1 ägg

1/4 tsk mandelarom

1 dl vetemjöl

0.5 tsk bakpulver

0,5 tsk kardemumma

en nypa salt


hallonsylt, valbart


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i olja och socker.  Blanda i ägget och mandelarom. Tillsätt sedan de torra ingredienserna.  Fördela smeten i fem muffinsformar. Riv på lite mandelmassa och klicka i ev. lite hallonsylt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.



Almond Paste Muffins

5 pcs


35 g butter

15 g oil

0.5 dl light brown sugar

35 g almond paste, grated

1 egg

1/4 tsp almond extract

1 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp cardamom

a pinch of salt


raspberry jam, optional


Preheat the oven to 175 C degrees. Melt the butter and mix in the oil and sugar. Mix in the egg and almond extract. Then add the dry ingredients. Divide the batter into five muffin tins. Grate on some almond paste and, if desired, add some raspberry jam. Bake for about 15 minutes. Let cool.