Saftigt goda muffins med smak av mandel. Smeten innehåller mandelmassa och jag toppade muffinsen även med lite riven mandelmassa. I några klickade jag i hallonsylt. Mums :)
Moist delicious muffins with almond flavor. The batter contains almond paste and I also topped the muffins with a little grated almond paste. In some I added raspberry jam. Yum :)
Mandelmassa-Muffins
5 st
35 g smör
15 g olja
0.5 dl ljust farinsocker
35 g mandelmassa, riven
1 ägg
1/4 tsk mandelarom
1 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
en nypa salt
hallonsylt, valbart
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i olja och socker. Blanda i ägget och mandelarom. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Fördela smeten i fem muffinsformar. Riv på lite mandelmassa och klicka i ev. lite hallonsylt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
Almond Paste Muffins
5 pcs
35 g butter
15 g oil
0.5 dl light brown sugar
35 g almond paste, grated
1 egg
1/4 tsp almond extract
1 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cardamom
a pinch of salt
raspberry jam, optional
Preheat the oven to 175 C degrees. Melt the butter and mix in the oil and sugar. Mix in the egg and almond extract. Then add the dry ingredients. Divide the batter into five muffin tins. Grate on some almond paste and, if desired, add some raspberry jam. Bake for about 15 minutes. Let cool.
0 Comments