Jordnötssmör-Kardemummamuffins
65 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk kardemumma
0,5 msk snabbkaffepulver
2 msk mjölk
1 msk jordnötssmör
Vispa det mjuka smöret och sockret ljust och pösigt. Tillsätt ägget, vispa väl. Tillsätt de torra ingredienserna och mjölken i smeten. Blanda sist i jordnötssmöret. Häll smeten jämnt i muffinsformar. Grädda i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Låt svalna.
Peanut Butter & Cardamom Muffins
65 g butter
1 dl light brown sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
1 3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp cardamom
0,5 tbsp instant coffee powder
2 tbsp milk
1 tbsp peanut butter
Beat the soft butter and sugar until light and fluffy. Add the egg, beat well. Add the dry ingredients to the batter alternately with the milk. Finally, add the peanut butter. Mix, but do not beat. Pour the batter evenly into muffin cups. Bake at 175 degrees C for about 10 minutes. Let cool.
0 Comments