Pajer fyllda med en len, krämig chokladfyllning. Jag använde nutella som fyllning och färska hallon. Jag gjorde mindre pajer, men att göra en stor funkar också. 

Pies filled with a smooth, creamy chocolate filling. I used Nutella as the filling and fresh raspberries. I made smaller pies, but making a large one works too.


Nutellapajer


100 g smör, mjukt

0,5-3/4 dl socker

1 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning:

nutella

hallon, valbart


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform, 22-24 cm, eller mindre små formar. Lägg på nutella och bär om du använder. Grädda i 175 C grader i ca 20 minuter.



Nutella Pies


100 g butter, softened

0.5-3/4 dl sugar

1 egg

2 dl flour

1 tsp baking powder


Filling:

nutella

raspberries, optional


Mix the butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in the dry ingredients. Press the mixture into a pie dish, 22-24 cm, or into smaller baking pans. Add nutella and berries if using. Bake at 175 C degrees for about 20 minutes.