Mocka Mandelkakor
65 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk snabbkaffepulver
2 msk grädde
1 msk mandelsmör
3/4 dl chokladknappar
Vispa det mjuka smöret och sockret ljust och pösigt. Tillsätt ägget, vispa väl. Blanda mjöl, bakpulver och kaffe. Tillsätt mjölblandningen i smeten växelvis med grädden. Tillsätt slutligen mandelsmöret och chokladknappar. Blanda, men vispa inte. Smörj och mjöla en sockerkaksform eller små formar. Häll smeten jämnt i formen. Grädda i 175 graders ugn i ca 30-35 minuter eller 20 minuter för små kakor. Låt svalna.
Mocha Almond Cakes
65 g butter
1 dl light brown sugar
1 tsp vanilla sugar
1 egg
1 3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
0,5 tbsp instant coffee powder
2 tbsp heavy cream
1 tbsp almond butter
3/4 dl chocolate buttons
Beat the soft butter and sugar until light and fluffy. Add the egg, beat well. Mix the flour and baking powder and coffee. Add the flour mixture to the batter alternately with the cream. Finally, add the almond butter and the chocolate. Mix, but do not beat. Grease and flour a bundt cake pan or smaller pans. Pour the batter evenly into the pan/s. Bake at 175 degrees C for about 30-35 minutes or smaller pans for 20 minutes. Let cool.
0 Comments