Lemon Vanilla Crumble Squares
60 g butter, soft
3/4 dl light brown sugar
1 3/4 dl flour
0.5 tsp vanilla extract
one pinch of salt
1 dl vanilla quark or thick yogurt
0.5 dl lemon curd
Stir together the butter and sugar. Add in the flour, vanilla and salt, stir. Mixture will be dry and crumbly. Set aside about 3/4 dl of the dough. Press the remaining dough into a 20 cm x 10 cm baking pan lined with parchment paper. Top with the filling and sprinkle on the remaining crumble mixture. Bake at 175 C degrees for approximately 30 minutes. Remove from the oven and allow to cool. Place into the refrigerator for approximately 1 hour before serving.
Citron Vanilj Smulrutor
60 g smör, mjukt
3/4 dl ljust farinsocker
1 3/4 dl mjöl
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
1 dl vaniljkvarg eller tjock yoghurt
0,5 dl lemon curd
Rör ihop smör och socker. Tillsätt mjöl, vanilj och salt, rör om. Blandningen blir torr och smulig. Ställ åt sidan ca 3/4 dl av degen. Tryck ut resten av degen i en 20 cm x 10 cm bakplåtspappersklädd bakform. Toppa med fyllningen och strö på resterande smulblandning. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Ställ in i kylen ca 1 timme innan servering.
0 Comments