Saltiga pajer är en stor favorit och är så bra att laga då man har såser över eller grädde/mascarpone/ost som behöver användas. Dessa har en krämig mascarpone som fyllning. Mycket goda!
Savory pies are a big favorite and are so good to make when you have sauces left over or cream/mascarpone/cheese that needs to be used. These have a creamy mascarpone filling. Very tasty!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqoR-45qywKSjo-RDv_J3_WGhc_h2SX5bm_0W9E4omtTv6C93YHGcMQTBLeDnD2iVfCYB9epz00u6GQJn77K3CwMBsi2wTd8TkjgjzX2GSLYhwzywh-ZabAOsi-3wHTZuApwqOCCv9z7PdY8c0TUcfvSH1h-zAktiZr2jKIJEXF7PbmGzpLEGL1i5ZnFXX/w640-h640/IMG_8086-2.jpg)
Frasiga Ostpajer
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
0,5 dl mjölk
Fyllning:
150 g mascarpone
2 ägg
1 dl riven ost
salt
svartpeppar
vitlökspulver
torkade örter
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med fyllningen. Grädda i 175 C i 25 minuter eller tills fyllningen stelnat.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuqFNffDGXF-stPcCbeiIKAnL-S1xeqgEOs9mkheos14y0okeLiGSSpqBFQB7TV2k_ln-_xioUsjtx7JunjxAj8AC8SxMaktt6zFzVD_WoLry6NGMU5Q9QOVGnIPunokvsL_RRGPhEaTg4iFvGkX_m329n0eA7YMQlkOhyXtuxIURn_2cDJXAUX5QBK_UX/w640-h640/IMG_8078.jpg)
Crispy Cheese Pies
1 dl wheat flour
1 dl rye flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
50 g butter
0.5 dl milk
Filling:
150 g mascarpone
2 eggs
1 dl grated cheese
salt
black pepper
garlic powder
dried herbs
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with your choice of filling. Fill with the filling. Bake at 175 C for 25 minutes or until the filling is set.
0 Comments