Saltiga pajer är en stor favorit och är så bra att laga då man har såser över eller grädde/mascarpone/ost som behöver användas. Dessa har en krämig mascarpone som fyllning. Mycket goda!

Savory pies are a big favorite and are so good to make when you have sauces left over or cream/mascarpone/cheese that needs to be used. These have a creamy mascarpone filling. Very tasty!

Frasiga Ostpajer


1 dl vetemjöl

1 dl rågmjöl

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

50 g smör

0,5 dl mjölk


Fyllning:

150 g mascarpone

2 ägg

1 dl riven ost

salt

svartpeppar

vitlökspulver

torkade örter


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med fyllningen. Grädda i 175 C i 25 minuter eller tills fyllningen stelnat. 




Crispy Cheese Pies


1 dl wheat flour

1 dl rye flour

1 tsp baking powder

1/4 tsp salt

50 g butter

0.5 dl milk


Filling:

150 g mascarpone

2 eggs

1 dl grated cheese

salt

black pepper

garlic powder

dried herbs


Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with your choice of filling. Fill with the filling. Bake at 175 C for 25 minutes or until the filling is set.