Saltiga pajer är en stor favorit och är så bra att laga då man har såser över eller grädde/mascarpone/ost som behöver användas. Dessa har en krämig mascarpone som fyllning. Mycket goda!
Savory pies are a big favorite and are so good to make when you have sauces left over or cream/mascarpone/cheese that needs to be used. These have a creamy mascarpone filling. Very tasty!

Frasiga Ostpajer
1 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g smör
0,5 dl mjölk
Fyllning:
150 g mascarpone
2 ägg
1 dl riven ost
salt
svartpeppar
vitlökspulver
torkade örter
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med fyllningen. Grädda i 175 C i 25 minuter eller tills fyllningen stelnat.

Crispy Cheese Pies
1 dl wheat flour
1 dl rye flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
50 g butter
0.5 dl milk
Filling:
150 g mascarpone
2 eggs
1 dl grated cheese
salt
black pepper
garlic powder
dried herbs
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with your choice of filling. Fill with the filling. Bake at 175 C for 25 minutes or until the filling is set.
0 Comments