Goda apelsinrutor som smälter i munnen. Chokladegen är så delikat och god. Choklad och apelsin är mycket goda ihop. Tycker du om choklad och apelsin i kombo? Ha en fin dag!

Delicious orange squares that melt in your mouth. The chocolate dough is so delicate and delicious. Chocolate and orange are very good together. Do you like chocolate and orange in a combo? Have a nice day!


Choklad-Apelsinsmulrutor


65 g smör, smält

0,5 dl ljust farinsocker

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakaopulver

en nypa salt

0,5 tsk apelsinskal


Fyllning:

75 g creme fraiche

1,5 msk socker

1 tsk apelsinjuice

0,5 tsk apelsinskal


Värm ugnen till 175ºC. Klä en ugnsform 20 x 10 cm med bakplåtspapper. Rör ihop det smälta smöret och sockret. Tillsätt mjöl, kakao, espressopulver och salt. Blanda tills det är väl kombinerat, det kommer att likna våt sand. Tryck ut 2/3 av degen i formen. Blanda allt till fyllningen och fprdela den jämnt över botten. Smula över resterande deg. Grädda i ca 15-18 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt i bakformen. Skär sedan försiktigt i rutor.



Chocolate Orange Crumb Squares


65 g butter, melted

0.5 dl light brown sugar

1 1/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

a pinch of salt

0.5 tsp orange zest


Filling:

75 g creme fraiche

1.5 tbsp sugar

1 tsp orange juice

0.5 tsp orange zest


Preheat oven to 175ºC. Line a 20 x 10 cm baking dish with baking paper. Stir together the melted butter and sugar. Add flour, cocoa and salt. Mix until well combined, it will resemble wet sand. Press 2/3 of the dough into the dish. Mix everything for the filling and spread it evenly over the base. Crumble over the remaining dough. Bake for about 15-18 minutes. Remove from the oven and let cool completely in the baking dish. Then carefully cut into squares.