Cherry Yogurt Cake
1 large egg
75 g light brown sugar
110 g cherry yogurt
65 ml vegetable oil
0.5 tsp vanilla extract
100 g all-purpose flour
1 tsp baking powder
one pinch of salt
Whisk the egg and sugar together until fluffy. Stir in the yogurt, oil, and vanilla extract. Then add the dry ingredients, mix until smooth. Pour the batter into a greased and floured loaf pan. Dollop some more yoghurt on top and swirl it around. Bake the cake for 30-40 minutes. Let cool.
Körsbärsyoghurtkaka
1 stort ägg
75 g ljust farinsocker
110 g körsbärsyoghurt
65 ml vegetabilisk olja
0,5 tsk vaniljextrakt
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
Vispa ihop ägg och socker tills den är fluffig. Rör ner yoghurt, olja och vaniljextrakt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, blanda tills det är slätt. Häll smeten i en smord och mjölad brödform. Lägg lite mer yoghurt på toppen och snurra runt. Grädda kakan i 30-40 minuter. Låt svalna.
0 Comments