En fräsch kaka bakad med yoghurt. Jag hade körsbärsyoghurt hemma så jag använde den, men du kan ta en naturell yoghurt eller annan smaksatt. Mycket god och enkel att baka. Ha en fin dag!

A fresh cake baked with yogurt. I had cherry yogurt at home so I used that, but you can use natural yogurt or any other flavored one. Very tasty and easy to bake. Have a nice day!


Cherry Yogurt Cake


1 large egg

75 g light brown sugar

110 g cherry yogurt

65 ml vegetable oil

0.5 tsp vanilla extract

100 g all-purpose flour

1 tsp baking powder

one pinch of salt


Whisk the egg and sugar together until fluffy. Stir in the yogurt, oil, and vanilla extract. Then add the dry ingredients, mix until smooth. Pour the batter into a greased and floured loaf pan. Dollop some more yoghurt on top and swirl it around. Bake the cake for 30-40 minutes. Let cool. 



Körsbärsyoghurtkaka


1 stort ägg

75 g ljust farinsocker

110 g körsbärsyoghurt

65 ml vegetabilisk olja

0,5 tsk vaniljextrakt

100 g vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt


Vispa ihop ägg och socker tills den är fluffig. Rör ner yoghurt, olja och vaniljextrakt. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, blanda tills det är slätt. Häll smeten i en smord och mjölad brödform. Lägg lite mer yoghurt på toppen och snurra runt. Grädda kakan i 30-40 minuter. Låt svalna.