Detta är en potatisgratäng som är gjord på vegetarisk buljong och färskost istället för grädde. Jag tycker att detta är ett gott alternativ till den gjord på grädde och i denna kan du använda andra färskostar också. Ha en fin dag. 

This is a potato gratin made with vegetable broth and cream cheese instead of cream. I think this is a good alternative to the one made with cream and you can use other cream cheeses in this one too. Have a nice day.


Tryffel-Potatisgratäng


350 g potatis, skivad

1,5 dl vegetarisk buljong

100 g tryffelfärskost, Boursin

salt

svartpeppar

riven ost


Lägg den skivade potatisen i en ugnssäker form. Blanda buljong, färskost och kryddor i en skål och häll över potatisen. Toppa med riven ost. Grädda i 200 C i ca 40 minuter eller tills potatisen är mjuk. 



Truffle Potato Gratin


350 g potatoes, sliced

1.5 dl vegetable broth

100 g Truffle cream cheese, Boursin

salt

black pepper

grated cheese


Put the sliced potato in an ovenproof dish. Mix broth, cream cheese and spices in a bowl and pour over the potatoes. Top with grated cheese. Bake at 200 C for about 40 minutes or until the potatoes are soft.