En krämigt god cheesecake bakad med färskost och kondenserad mjölk. Jag gillar bakade cheesecakes mera än obakade. En period var jag väldigt förtjust i cheesecake, men nu var det väldigt länge sedan jag bakade en. Men visst är det gott! Ha en fint nytt år!

A creamy cheesecake baked with cream cheese and condensed milk. I like baked cheesecakes more than unbaked. For a while I was very fond of cheesecake, but it has been a long time since I baked one. But it sure is delicious! Have a great new year!


Sweetened Condensed Milk Cheesecake


3 3/4 dl digestive biscuits, crumbs

2 tbsp light brown sugar

4 tbsp butter, melted


650 g cream cheese, room temperature

1 can sweetened condensed milk

2 tsp vanilla extract

4 large eggs

 

Preheat oven to 150°C. 

Stir the digestive crumbs, sugar and melted butter in a bowl. Press into the bottom and up the sides of a baking pan, 24 cm. Bake for about 10 minutes. 

Whip the cream cheese until completely smooth. Mix in the condensed milk and vanilla until smooth. Add the eggs, one at a time mixing until just combined. You don't want to whip air into the mixture at this point.

Pour onto the crust. Thump it on the counter a couple of times to get out any air bubbles. Bake until the middle doesn't jiggle, about an hour. Let cool and then chill at least a couple of hours, preferably over night.



Sötad Kondenserad Mjölk Cheesecake


3 3/4 dl digestivekex, smulor

2 msk ljust farinsocker

4 msk smör, smält


650 g färskost, rumstemperatur

1 burk sötad kondenserad mjölk

2 tsk vaniljextrakt

4 stora ägg


Värm ugnen till 150°C.

Rör digestivekexsmulor, socker och smält smör i en skål. Tryck bladningen i botten och upp på sidorna av en bakform, 24 cm. Grädda i ca 10 minuter.

Vispa färskosten tills den är helt slät. Blanda i kondenserad mjölk och vanilj till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda tills de precis blandat sig. Du vill inte vispa in luft i blandningen vid det här laget. Häll på kexbotten. Dunka den på bänken ett par gånger för att få ut eventuella luftbubblor. Grädda tills mitten inte skakar, ungefär en timme. Låt svalna och ställ sedan i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.