Denna sylt från Dronnigholm är så god. Ganska söt men med en så god frukt och saltkaramellsmak. Jag kan tänka mig att den blir mycket god på gröten eller med plättar också. Ha en fin dag!

This jam from Dronningholm is so good. Quite sweet but with such a good fruit and salted caramel flavor. I can imagine it would be very good on porridge or with pancakes too. Have a nice day!


Päron Salt Karamell Marmeladgrottor

10 st


65 g smör

30 g strösocker

80 g vetemjöl

1/4 tsk vaniljpulver

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt

päron-salt karamell marmelad


Blanda ihop alla ingredienser, förutom marmeladen, tille en enhetlig deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 C grader varmluft. Dela degen i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg i små muffinsformar. Gör en grop i varje degboll. Fyll varje grop med marmelad, upp till kanten. Grädda i ca 15-18 minuter tills kakorna har fått lite färg. Låt dem svalna. Dekorera med glasyr om du vill, (florsocker blandat med vatten). 



Pear Salted Caramel Marmalade Cakes

10 pcs


65 g butter

30 g granulated sugar

80 g wheat flour

1/4 tsp vanilla powder

1/4 tsp baking powder

a pinch of salt

pear-salted caramel marmalade


Mix all ingredients, except the marmalade, until a uniform dough. Let the dough rest in the refrigerator for 30 minutes. Set the oven to 175 C degrees. Divide the dough into 10 pieces. Roll each piece into a ball and place in small muffin tins. Make a hole in each dough ball. Fill each hole with marmalade, up to the edge. Bake for about 15-18 minutes until the cakes have got some color. Let them cool. Decorate with icing if you want, (icing sugar mixed with water).