Orange Muffins with Raspberries
6 pcs
70 g butter, softened
1.5 dl granulated sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
0.5 orange, zest and juice
0.5 tsp vanilla extract
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
raspberries
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg, orange zest, juice and the vanilla. Add the flour, baking powder, and raspberries. Mix until just combined. Pour the batter into muffin cups and bake for 15-20 minutes. Let them cool.
Apelsinmuffins med Hallon
6 st
70 g smör, mjukt
1,5 dl socker
0,5 dl creme fraiche
1 stort ägg
0,5 apelsin, skal och saft
0,5 tsk vaniljextrakt
1.5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
hallon
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör tills det blir ljust och pösigt. Blanda i ägg, apelsinskal, juice och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och hallon. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna.
0 Comments