Minibröd som passar bra om man vill göra minihamburgare, men de funkar att äta dem med smör och ost också :) Om man vill bakar man större semlor, det väljer man själv. Enkelt och gott! 

Mini rolls are great if you want to make mini hamburgers, but they can also be eaten with butter and cheese :) If you want, you can bake larger rolls, that's up to you. Simple and delicious!


Mini Semlor

15 st


2 dl fullkornsmjöl

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

0,5 tsk torrjäst

0,5 tsk salt

2 dl vatten, 43 C

2 msk olja


Blanda mjöl, havregryn, torrjäst och salt i en bunke. Blanda i vatten och olja till en slät deg. Degen får vara lös. Låt jäsa i 60 minuter. Forma till små semlor och låt jäsa ytterligare 30 minter. Toppa med pumpafrön. Grädda i 200 C i ca 15 minuter.



Mini Bread Rolls

15 pcs 


2 dl whole wheat flour

1 dl wheat flour

1 dl oats

0.5 tsp dry yeast

0.5 tsp salt

2 dl water, 43 C

2 tbsp oil


Mix flours, oats, dry yeast and salt in a bowl. Mix in water and oil to a smooth dough. The dough should be quite loose. Let rise for 60 minutes. Form into mini buns and allow to rise for another 30 minutes. Top with pumpkin seeds. Bake at 200 C for about 15 minutes.