Cookie Butter Cake
50 g butter, melted
0.5 dl cookie butter
1 1/4 dl light brown sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1 1/4 dl plain flour
0.5 tsp cinnamon
one pinch of salt
3 speculoos cookies, crumbled
Preheat your oven to 175 C and line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper.
In a bowl, mix together the melted butter, cookie butter, and sugar. Add the egg and vanilla and stir. Then add the flour, cinnamon, and salt and mix until the dough comes together. Press the dough into the baking pan with a spoon. Top with the crumbled cookies on top. Bake for 15-18 minutes or until the center is dull. Let cool and then transfer to the fridge before serving.
Kaksmör-Kaka
50 g smör, smält
0,5 dl kaksmör
1 1/4 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk kanel
en nypa salt
3 speculoos kakor, smulade
Värm ugnen till 175 grader och klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper.
Blanda det smälta smöret, kaksmöret och sockret i en skål. Tillsätt ägg och vanilj och rör om. Tillsätt sedan mjöl, kanel och salt och blanda tills degen går ihop. Tryck ut degen i bakformen med en sked. Toppa med de smulade kakorna ovanpå. Grädda i 15-18 minuter eller tills mitten är matt. Låt svalna och ställ sedan in i kylen innan servering.
0 Comments