En lite seg och fudgy kaka med smaka av kanel. Kakan innehåller kaksmör, typ Biscoff, vilket ger den smak av kanel. Men jag har även tillsatt kanelpulver i smeten för att få en intensivare smak av kryddan. Mycket goda. Jag tycekr att de är godare att äta kylskåpskalla. 

A slightly chewy and fudgy cake with a cinnamon flavor. The cake contains cookie butter, like Biscoff, which gives it a cinnamon flavor. But I have also added cinnamon powder to the batter to get a more intense flavor of the spice. Very good. I think they are better eaten cold from the refrigerator.


Cookie Butter Cake


50 g butter, melted

0.5 dl cookie butter

1 1/4 dl light brown sugar

1 small egg

1 tsp vanilla extract

1 1/4 dl plain flour

0.5 tsp cinnamon

one pinch of salt

3 speculoos cookies, crumbled


Preheat your oven to 175 C and line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper. 

In a bowl, mix together the melted butter, cookie butter, and sugar. Add the egg and vanilla and stir. Then add the flour, cinnamon, and salt and mix until the dough comes together. Press the dough into the baking pan with a spoon. Top with the crumbled cookies on top. Bake for 15-18 minutes or until the center is dull. Let cool and then transfer to the fridge before serving. 



Kaksmör-Kaka


50 g smör, smält

0,5 dl kaksmör

1 1/4 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

1 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk kanel

en nypa salt

3 speculoos kakor, smulade


Värm ugnen till 175 grader och klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper.

Blanda det smälta smöret, kaksmöret och sockret i en skål. Tillsätt ägg och vanilj och rör om. Tillsätt sedan mjöl, kanel och salt och blanda tills degen går ihop. Tryck ut degen i bakformen med en sked. Toppa med de smulade kakorna ovanpå. Grädda i 15-18 minuter eller tills mitten är matt. Låt svalna och ställ sedan in i kylen innan servering.