Muffins är gott till kaffe och enkla att baka. Jag gillar chokladmuffins, men även bärmuffins är en stor favorit. I dessa har jag en klick av min favoritmarmelad, päron salt-karamell från Dronningholm. Ha en fin dag!

Muffins are great with coffee and easy to bake. I like chocolate muffins, but berry muffins are also a big favorite. In these I have a dollop of my favorite marmalade, pear salted caramel from Dronningholm. Have a nice day!


Choklad-Marmeladmuffins

7 st


60 g smör

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

2 msk creme fraiche 

0,5 tsk vanilj

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt 

0.5 dl mjölk

0,5 dl marmelad


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i creme fraiche och vanilj. Rör i de torra ingredienserna och mjölken. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en klick marmelad. Grädda muffinsen i 175 C 15 minuter. Låt svalna.



Chocolate-Marmalade Muffins

7 pcs


60 g butter

1 dl light brown sugar

1 egg

2 tbsp creme fraiche

0.5 tsp vanilla

1 1/4 dl wheat flour

0.5 dl cocoa powder

3/4 tsp baking powder

a pinch of salt

0.5 dl milk

0.5 dl marmalade of choice


Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in creme fraiche and vanilla. Stir in the dry ingredients and milk. Mix until smooth. Pour the batter into muffin cups and top with marmalade. Bake the muffins at 175 C for 15 minutes. Let cool.