Choklad-Marmeladmuffins
7 st
60 g smör
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
2 msk creme fraiche
0,5 tsk vanilj
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0.5 dl mjölk
0,5 dl marmelad
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i creme fraiche och vanilj. Rör i de torra ingredienserna och mjölken. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar och lägg i en klick marmelad. Grädda muffinsen i 175 C 15 minuter. Låt svalna.
Chocolate-Marmalade Muffins
7 pcs
60 g butter
1 dl light brown sugar
1 egg
2 tbsp creme fraiche
0.5 tsp vanilla
1 1/4 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl milk
0.5 dl marmalade of choice
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in creme fraiche and vanilla. Stir in the dry ingredients and milk. Mix until smooth. Pour the batter into muffin cups and top with marmalade. Bake the muffins at 175 C for 15 minutes. Let cool.
0 Comments