Sega cookies med chokladknappar och romsmak. Mycket goda, men också väldigt söta. Jag gillar att använda mörk choklad då den bryter av det söta lite. Koka en kopp kaffe och ät en eller två kex och du har en mysig stund. 

Chewy cookies with chocolate buttons and rum flavor. Very tasty, but also sweet. I like to use dark chocolate as it breaks up the sweetness a bit. Make a cup of coffee and eat a cookie or two and you have a cozy moment.



Chewy Rum Cookies

10 pcs


50 g butter, soft

1.5 dl light brown sugar

1 small egg

3/4 tsp rum extract

1.5 dl flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 dl dark chocolate buttons

 

Preheat oven to 175 C.

Cream together the butter and sugar until smooth and fluffy. Add the egg and rum extract and mix together until smooth. Add the dry ingredients and chocolate. Stir until combined. Chill the dough for 30 minutes. Roll the dough into balls. Place them on a parchment paper lined baking sheet. Bake for 10-12 minutes or until the edges are set.




Sega Romkakor

10 st


50 g smör, mjukt

1,5 dl ljust farinsocker

1 litet ägg

3/4 tsk romextrakt

1,5 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl mörk chokladchips


Värm ugnen till 175 C.

Rör ihop smör och socker tills det är slätt och fluffigt. Tillsätt ägget och romextraktet och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna och chokladen. Rör om tills allt är blandat. Kyl degen i 30 minuter. Rulla degen till bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills kanterna stelnat.