Chewy Rum Cookies
10 pcs
50 g butter, soft
1.5 dl light brown sugar
1 small egg
3/4 tsp rum extract
1.5 dl flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl dark chocolate buttons
Preheat oven to 175 C.
Cream together the butter and sugar until smooth and fluffy. Add the egg and rum extract and mix together until smooth. Add the dry ingredients and chocolate. Stir until combined. Chill the dough for 30 minutes. Roll the dough into balls. Place them on a parchment paper lined baking sheet. Bake for 10-12 minutes or until the edges are set.
Sega Romkakor
10 st
50 g smör, mjukt
1,5 dl ljust farinsocker
1 litet ägg
3/4 tsk romextrakt
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl mörk chokladchips
Värm ugnen till 175 C.
Rör ihop smör och socker tills det är slätt och fluffigt. Tillsätt ägget och romextraktet och blanda ihop till en jämn smet. Tillsätt de torra ingredienserna och chokladen. Rör om tills allt är blandat. Kyl degen i 30 minuter. Rulla degen till bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills kanterna stelnat.
0 Comments