Kex i form av snöbollar, en kul idé och passande i vintertider. Dessa är sötade med kondenserad mjölk och är den perfekta lilla godbiten till en kopp kaffe. Dessa kan man smaksätta med t.ex. mandelextrakt, romextrakt, chokladbitar... Jag valde denna gång vaniljextrakt. Ha en fin dag!

Biscuits in the form of snowballs, a fun idea and appropriate in winter times. These are sweetened with condensed milk and are the perfect little treat with a cup of coffee. These can be flavored with e.g. almond extract, rum extract, chocolate chips... I chose vanilla extract this time. Have a nice day!



Sweetened Condensed Milk Snowballs

12 pcs


75 g butter, softened

50 g sweetened condensed milk

0.5 tsp vanilla extract

80 g all-purpose flour

15 g almond flour

powdered sugar, for dusting


Preheat the oven to 150°C. Line a baking sheet with parchment paper.

Stir together the butter, condensed milk and vanilla until creamy. Add the flours and mix until the dough just comes together. Roll about 1 tbsp of dough into a ball between the palms of your hands. Place the balls on the lined baking sheet. Bake the cookies until slightly browned around the edges, for 18-20 minutes. Take the cookies out of the oven and allow them to cool on the baking sheet for 5 minutes. Add powdered sugar into a bowl. While the cookies are still warm, roll each cookie in the bowl until completely covered in sugar.



Kondenserad Mjölk Snöbollar

12 st


75 g smör, mjukt

50 g sötad kondenserad mjölk

0,5 tsk vaniljextrakt

80 g vetemjöl

15 g mandelmjöl

florsocker, för att pudra


Värm ugnen till 150°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Rör ihop smör, kondenserad mjölk och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt mjölet och blanda tills degen precis går ihop. Rulla ca 1 msk deg till en boll mellan handflatorna. Lägg bollarna på den klädda bakplåten. Grädda kakorna tills de fått lite färg runt kanterna, i 18-20 minuter. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på bakplåten i 5 minuter. Lägg florsocker i en liten skål. Medan kakorna fortfarande är varma, rulla varje kaka i florsocker tills de är helt täckta.