Maltlimpa
1 dl ölmalt
1 dl hett vatten
0,5 dl mörk sirap
1,5 dl vatten
2 dl rågmjöl
1-2 dl vetemjöl
6 g torrjäst
1 tsk salt
Blanda ölmalt och hett vatten. Låt stå i 1h. Blanda sedan i sirap, vatten 43 C, mjöl, torrjäst och salt. Smörj en brödform eller klä den med bakplåtspapper och lägg i degen. Låt degen jäsa under en handduk i rumstemperatur i ca 1 h. Värm ugnen till 200 C. Grädda brödet i ca 30-40 minuter.
Malt Loaf
1 dl beer malt
1 dl hot water
0.5 dl dark syrup
1.5 dl water
2 dl rye flour
1-2 dl wheat flour
6 g dry yeast
1 tsp salt
Mix beer malt and hot water. Let sit for 1 hour. Then mix in syrup, water 43 C, flour, dry yeast and salt. Grease a loaf pan or line it with parchment paper and add the dough. Let the dough rise under a towel at room temperature for about 1 hour. Heat the oven to 200 C. Bake the bread for about 30-40 minutes.
0 Comments