Keto Gingerbread Cookies
1 large egg
60 g butter, soft
1 tsp vanilla extract
1 1/4 dl brown sugar substitute (Sukrin)
5 dl almond flour
1 tsp baking powder
2 tsp gingerbread spice
In a bowl, whisk together the egg, butter, and vanilla extract. Fold in the dry ingredients and mix well. Shape the dough into a ball.
Cover the ball of dough completely in plastic wrap. Press down on it, and refrigerate for 45 minutes.
Preheat the oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment paper.
Place a large sheet of parchment paper onto a kitchen surface. Place the ball of dough on top. Place a second sheet of parchment paper on top. Roll out the dough until about 0.5-1 cm in thickness. Using a cookie cutter cut out cookies and place them on the lined sheet.
Bake the cookies for 12-15 minutes, until the edges begin to brown. Remove from the oven and let them cool completely on a wire rack.
Keto Pepparkakor
1 stort ägg
60 g smör, mjukt
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl farinsockerersättning (Sukrin)
5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk pepparkakskrydda
Vispa ihop ägg, smör och vaniljextrakt i en skål. Blanda ner de torra ingredienserna och blanda väl. Forma degen till en boll. Täck degbollen i plastfolie. Tryck ner den och ställ i kylen i 45 minuter.
Värm ugnen till 175 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg ett stort ark bakplåtspapper på en köksyta. Lägg degbollen ovanpå. Lägg ett andra ark bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen till ca 0,5-1 cm tjocklek. Skär ut kakor med hjälp av en kakform och lägg dem på den klädda plåten. Grädda kakorna i 12-15 minuter, tills kanterna börjar få färg. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt på galler.
0 Comments