En mjuk kaka med färskost i smeten som gör den mycket saftig. Till saftigheten bidrar även kolasåsen som finns både inne i kakan och som dekoration. Gott :)
A soft cake with cream cheese in the batter which makes it very moist. The caramel sauce that is both inside the cake and as a decoration also contributes to the moistness. Delicious :)
Dulce De Leche Cake
60 g butter, room temp
1 dl light brown sugar
50 g cream cheese, softened
1 eggs
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl dulce de leche
Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small loaf pan. In a bowl, stir together the butter and sugar. Add the egg, cream cheese, and vanilla. Stir until smooth. Lastly add the flour, baking powder, and salt, stir. Spread half of the batter into prepared loaf pan. Drizzle 1/4 of the dulce de leche over the batter. Cover with the remaining batter, then drizzle with the remaining dulce de leche. Swirl around with a knife. Bake for 30-35 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Allow to cool in the pan for 10 minutes.
Dulce De Leche Kaka
60 g smör, rumstemp.
1 dl ljust farinsocker
50 g färskost, mjukt
1 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl universalmjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl dulce de leche
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten brödform. I en skål, rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget, färskosten och vaniljen. Rör om tills det är slätt. Tillsätt sist mjöl, bakpulver och salt, rör om. Bred ut hälften av smeten i den förberedda brödformen. Ringla 1/4 av dulce de leche över smeten. Täck med resterande smet och ringla sedan över resterande dulce de leche. Snurra runt i smeten med en kniv. Grädda i 30-35 minuter, eller tills en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren. Låt svalna i formen i 10 minuter.
0 Comments