Chocolate Gingerbread Snowball Cookies
100 g butter, soft
0.5 dl powdered sugar
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp vanilla extract
2.5 dl wheat flour
1.5 tsp gingerbread spice
one pinch of salt
powdered sugar for rolling
Stir together the butter, sugar, cocoa and vanilla until creamy. Add flour, gingerbread spice, and salt and mix until the dough comes together. Shape the dough into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies for 7-10 minutes until the tops are no longer glossy. Remove from the oven and let cool for 5 minutes. Roll each cookie in powdered sugar until coated. Let cool completely.
Snöbollar - Choklad Pepparkaka Cookies
100 g smör, mjukt
0,5 dl florsocker
2 msk kakaopulver
0,5 tsk vaniljextrakt
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk pepparkakskrydda
en nypa salt
florsocker att rulla kakorna i
Rör ihop smör, socker, kakao och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt mjöl, pepparkakskrydda och salt och blanda tills degen går ihop. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 7-10 minuter tills topparna inte längre är glansiga. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter. Doppa varje kaka i florsocker tills de är täckta. Låt svalna helt.
0 Comments