Vill du ännu äta bakverk med smak av pepparkaka? Ja, då tycker jag att du skall baka dessa små snöbollscookies. De smälter i munne och har en god smak av choklad och pepparkaka. Hoppas du har mysiga juldagar. 

Do you still want to eat pastries with the taste of gingerbread? Yes, then I think you should bake these little snowball cookies. They melt in your mouth and have a delicious taste of chocolate and gingerbread. Hope you have cozy Christmas days.


Chocolate Gingerbread Snowball Cookies


100 g butter, soft

0.5 dl powdered sugar

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp vanilla extract

2.5 dl wheat flour 

1.5 tsp gingerbread spice

one pinch of salt

powdered sugar for rolling


Stir together the butter, sugar, cocoa and vanilla until creamy. Add flour, gingerbread spice, and salt and mix until the dough comes together. Shape the dough into balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake the cookies for 7-10 minutes until the tops are no longer glossy. Remove from the oven and let cool for 5 minutes. Roll each cookie in powdered sugar until coated. Let cool completely.



Snöbollar - Choklad Pepparkaka Cookies


100 g smör, mjukt

0,5 dl florsocker

2 msk kakaopulver

0,5 tsk vaniljextrakt

2,5 dl vetemjöl

1,5 tsk pepparkakskrydda

en nypa salt

florsocker att rulla kakorna i


Rör ihop smör, socker, kakao och vanilj tills det blir krämigt. Tillsätt mjöl, pepparkakskrydda och salt och blanda tills degen går ihop. Forma degen till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i 7-10 minuter tills topparna inte längre är glansiga. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter. Doppa varje kaka i florsocker tills de är täckta. Låt svalna helt.