En saftig och krämigt god kaka med smak av choklad och pepparkaka. Glasyren är som pricken på i:et, den har även smak av choklad och pepparkaka. En kaka som mycket väl kan serveras på julen. Ha en fin dag!
A moist and creamy delicious cake with the taste of chocolate and gingerbread. The glaze is like the icing on the cake, it also tastes like chocolate and gingerbread. A cake that could very well be served at Christmas. Have a nice day!
Choklad-Pepparkakskaka med Glasyr
75 g smör, mjukt
95 g ljust farinsocker
1 stort ägg
65 g vetemjöl
20 g kakao
1 msk pepparkakskrydda
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0.5 dl mjölk
Glasyr:
25 g smör, smält
1 msk kakaopulver
1 msk mjölk
1 1/4 dl florsocker
1 tsk pepparkakskrydda
Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa smör, socker och ägg i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammmans med mjölken till en slät smet. Häll smeten i en bakform, 20 cm x 18 cm klädd med bakplåtspapper och baka i ca 20 minuter. Låt den svalna helt innan du häller på glasyren. För glasyren blanda alla ingredienser till en slät smet.
Chocolate Gingerbread Cake with Glaze
75 g butter, soft
95 g light brow sugar
1 egg
65 g wheat flour
20 g cocoa powder
1 tbsp gingerbread spice
0.5 tsp vanilla sugar
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl milk
Glaze:
25 g butter, melted
1 tbsp cocoa powder
1 tbsp milk
1 1/4 dl icing sugar
1 tsp gingerbread spice
Set the oven to 175 C degrees. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the milk to a smooth batter. Pour the batter into a baking pan, 20 cm x 18 cm, lined with parchment paper. Bake for about 20 minutes. Let it cool completely before pouring on the glaze. Make the glaze by mixing together all the ingredients until smooth.
0 Comments