En saftig och krämigt god kaka med smak av choklad och pepparkaka. Glasyren är som pricken på i:et, den har även smak av choklad och pepparkaka. En kaka som mycket väl kan serveras på julen. Ha en fin dag!

A moist and creamy delicious cake with the taste of chocolate and gingerbread. The glaze is like the icing on the cake, it also tastes like chocolate and gingerbread. A cake that could very well be served at Christmas. Have a nice day!

Choklad-Pepparkakskaka med Glasyr


75 g smör, mjukt

95 g ljust farinsocker

1 stort ägg

65 g vetemjöl

20 g kakao

1 msk pepparkakskrydda

0,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0.5 dl mjölk


Glasyr:

25 g smör, smält

1 msk kakaopulver

1 msk mjölk

1 1/4 dl florsocker

1 tsk pepparkakskrydda


Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa smör, socker och ägg i 2 minuter. Blanda i de torra ingredienserna tillsammmans med mjölken till en slät smet. Häll smeten i en bakform, 20 cm x 18 cm klädd med bakplåtspapper och baka i ca 20 minuter. Låt den svalna helt innan du häller på glasyren. För glasyren blanda alla ingredienser till en slät smet. 



Chocolate Gingerbread Cake with Glaze


75 g butter, soft

95 g light brow sugar

1 egg

65 g wheat flour

20 g cocoa powder

1 tbsp gingerbread spice

0.5 tsp vanilla sugar

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt

0.5 dl milk


Glaze:

25 g butter, melted

1 tbsp cocoa powder

1 tbsp milk

1 1/4 dl icing sugar

1 tsp gingerbread spice


Set the oven to 175 C degrees. Beat the butter, sugar and egg for 2 minutes. Mix in the dry ingredients together with the milk to a smooth batter. Pour the batter into a baking pan, 20 cm x 18 cm, lined with parchment paper. Bake for about 20 minutes. Let it cool completely before pouring on the glaze. Make the glaze by mixing together all the ingredients until smooth.