Chocolate Cake With Biscoff Frosting
40 g butter, soft
20 ml oil
1 dl light brown sugar
1 egg
1 dl flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
0.5 tsp vanilla extract
one pinch salt
Frosting
100 g mascarpone
50 g Biscoff cookie butter
Preheat oven to 175° C. Mix together butter, oil and sugar. Add the egg and mix well. Add the flour, cocoa, baking powder, vanilla and salt. Mix until everything is smooth. Pour the batter into a round baking tin (14 cm) lined with baking paper. Bake for about 15 minutes. The cake should not be all set in the middle. Let cool.
For the frosting, whisk together mascarpone and biscoff and spread or pipe onto the cake.
Chokladkaka med Biscoff Frosting
40 g smör, mjukt
20 ml olja
1 dl ljust farinsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Värm ugnen till 175° C. Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver, vanilj och salt. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i rund bakfom, (14 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 15 minuter. Den får gärna vara lite lös i mitten. Låt svalna.
Frosting
100 g mascarpone
50 g biscoff-kexsmör
För frostingen, vispa ihop mascarpone och biscoff och bred eller spritsa på kakan.
0 Comments