Baked Doughnut Muffins
6 pcs
75 g butter, melted
75 g light brown sugar
1 large egg
50 ml natural yoghurt
0.5 tsp vanilla extract
100 g wheat flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
6 tsp strawberry marmalade
6 tsp white chocolate spread
for the coating
caster sugar
Heat the oven to 175°C and grease a muffin tin pan. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg, yoghurt and vanilla extract. Then add the dry ingredients and fold until mixed well. Put 2 tbsp of the mixture into each muffin hole. Add 1 tsp of the marmalade and white chocolate spread into the centre of each and then cover with the rest of the batter. Bake for 15-20 minutes until golden brown and cooked through. Remove from the oven and allow to cool for 2 minutes in the tin before removing them and rolling in sugar. Serve warm.
Bakade Munkmuffins
6 st
75 g smör, smält
75 g ljust farinsocker
1 stort ägg
50 ml naturell yoghurt
0,5 tsk vaniljextrakt
100 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
6 tsk jordgubbsmarmelad
6 tsk vit chokladpasta
rulla munkarna i strösocker
Värm ugnen till 175°C och smörj en plåtmuffinsform. Blanda ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget, yoghurten och vaniljextraktet. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd ihop tills det är blandat. Lägg 2 msk av blandningen i varje muffinshål. Tillsätt 1 tsk av marmeladen och den vita chokladpastan i mitten av varje och täck sedan med resten av smeten. Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 2 minuter i formen innan du tar ut dem och rullar dem i socker. Servera varma.
0 Comments