Munkar i muffinsform och bakade i ugn är dagens recept. Förstås smakar de inte som riktiga munkar som är friterade i olja, men mycket goda ändå. Jag fyllde mina med sylt och vit chokladpasta. Mmmm :) 

Donuts in the shape of muffins and baked in the oven are today's recipe. Of course, they don't taste like real donuts that are deep fried in oil, but very good nonetheless. I filled mine with jam and white chocolate paste. Yummy :)



Baked Doughnut Muffins

6 pcs


75 g butter, melted

75 g light brown sugar

1 large egg

50 ml natural yoghurt

0.5 tsp vanilla extract

100 g wheat flour

0.5 tsp baking powder

0.5 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

6 tsp strawberry marmalade 

6 tsp white chocolate spread


for the coating

caster sugar


Heat the oven to 175°C and grease a muffin tin pan. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg, yoghurt and vanilla extract. Then add the dry ingredients and fold until mixed well. Put 2 tbsp of the mixture into each muffin hole. Add 1 tsp of the marmalade and white chocolate spread into the centre of each and then cover with the rest of the batter. Bake for 15-20 minutes until golden brown and cooked through. Remove from the oven and allow to cool for 2 minutes in the tin before removing them  and rolling in sugar. Serve warm.



Bakade Munkmuffins

6 st


75 g smör, smält

75 g ljust farinsocker

1 stort ägg

50 ml naturell yoghurt

0,5 tsk vaniljextrakt

100 g vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0.5 tsk kanel

0.5 tsk kardemumma

6 tsk jordgubbsmarmelad

6 tsk vit chokladpasta


rulla munkarna i strösocker


Värm ugnen till 175°C och smörj en plåtmuffinsform. Blanda ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget, yoghurten och vaniljextraktet. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd ihop tills det är blandat. Lägg 2 msk av blandningen i varje muffinshål. Tillsätt 1 tsk av marmeladen och den vita chokladpastan i mitten av varje och täck sedan med resten av smeten. Grädda i 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 2 minuter i formen innan du tar ut dem och rullar dem i socker. Servera varma.