Saftiga och smakrika muffins med pumpapuré och pepparkakskrydda. Jag toppade muffinsen med pumpafrön för lite tuggmotstånd. Så goda! Ha en fin dag.

Moist and tasty muffins with pumpkin puree and gingerbread spice. I topped the muffins with pumpkin seeds for some chew resistance. So good! Have a nice day. 


Pumpkin Muffins


70 ml vegetable oil 

1.5 dl light brown sugar

1 large egg

100 g pumpkin puree 

0.5 tsp vanilla extract

2 dl all-purpose flour 

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

1.5 tsp gingerbread spices


Preheat the oven to 175°C. Whisk together the oil and sugar and then add the egg, pumpkin puree and vanilla until combined. Add the dry ingredients and stir until completely combined. Spoon the batter into muffin cups. Top with pumpkin seeds. Bake for 12-15 minutes. Allow to cool.  



Pumpamuffins


70 ml vegetabilisk olja

1,5 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

100 g pumpapuré

0,5 tsk vaniljextrakt

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

1,5 tsk pepparkakskrydda


Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop olja och socker och tillsätt sedan ägg, pumpapuré och vanilj tills det blandas. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills det är helt blandat. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i 12-15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt.