När vi var i Finland bakade jag nattjästa semlor till vår farsdagsbrunch. Så enkelt och kräver lite jobb. Det här receptet passar bra till helgfrukostarna när man vill lyxa till det lite. Ha en fin dag vänner!

When we were in Finland, I baked overnight fermented rolls for our Father's Day brunch. So easy and requires little work. This recipe is perfect for weekend breakfasts when you want to splurge a little. Have a nice day friends!


Nattjästa Semlor 

6-8 st


2,5 dl vatten

1,5 tsk torrjäst

1 msk olivolja

0,5 msk socker

1 tsk salt

ca. 5 dl flerkornsmjöl / vetemjöl


Blanda ihop alla ingredienser. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 200 C grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen i bitar med en kniv. Om man vill kan man vända snittytan i sesamfrön. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter.



Night Fermented Rolls

6-8 rolls


2.5 dl water

1.5 tsp dry yeast

1 tbsp olive oil

0.5 tbsp sugar

1 tsp salt

approx. 5 dl multi-grain flour / plain flour


Mix all ingredients together. The dough should be quite loose. Cover with clingfilm and put the bowl in the fridge overnight or at least for 8 hours. Heat the oven to 200 degrees C. Put the dough on a floured surface. Do not knead. Divide the dough into pieces with a knife. If desired, you can turn the cut surface in sesame seeds. Place the pieces on a baking sheet lined with baking paper. Bake for 15-20 minutes.