Tigerkaka är gott och det är även tigermuffins. Jag smaksatte muffinsen med romextrakt och kakao. De blev jättegoda. Ha en fin dag!
Marble cake is good and so are marble muffins. I flavored the muffins with rum extract and cocoa. They turned out great. Have a nice day!
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
3/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 tsp rum extract
1.5 tbsp cocoa powder
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg. Add flour, baking powder, salt. Divide the batter into two parts and mix cocoa powder into the other. In the light batter, mix in rum extract. Spoon some of the light batter into muffin tins, then the cocoa batter and do this one more time. Bake for about 12-15 minutes. Let cool.
Tigermuffins med Rom & Kakao
5 st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl creme fraiche
1 stort ägg
3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 tsk romextrakt
1.5 msk kakaopulver
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt. Dela smeten i två delar och i den andra blanda kakaopulver. I den ljusa smeten blanda i romextrakt. Skeda lite av den ljusa smeten i muffinsformar, sedan kakaosmeten och gör detta en omgång till. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
0 Comments