Gingerbread Muffins
100 g dark syrup
75 g butter
40 g whole milk
40 creme fraiche
60 g light brown sugar
1 egg, at room temperature
100 g all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
0.5 tsp ground orange peel
0.5 tsp cloves
0.5 tsp ginger
1/4 tsp nutmeg
Preheat the oven to 165°C. Grease and flour a small loaf pan.
In a saucepan, melt the syrup and butter. Once the mixture is melted, remove from the heat and add the milk and creme fraiche to cool the mixture down slightly. Add the sugar and then the egg and stir well.
Add the flour, baking powder, salt, and spices. Stir together until well combined. Transfer the batter to the prepared pan. Bake for approx. 30 minutes, until a skewer inserted into the middle comes out clean. Remove from the oven and leave to cool in the pan.
Pepparkaksmuffins
100 g mörk sirap
75 g smör
40 g mjölk
40 st creme fraiche
60 g ljust farinsocker
1 ägg i rumstemperatur
100 g vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk malet pomeransskal
0,5 tsk kryddnejlika
0,5 tsk ingefära
1/4 tsk muskotnöt
Värm ugnen till 165°C.
Smält sirap och smör i en kastrull. När smöret har smält, ta bort från värmen och tillsätt mjölk och creme fraiche för att kyla ner blandningen något. Tillsätt sockret och sedan ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och kryddor. Rör ihop tills det är väl blandat. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca.15 minuter. Låt svalna. Dekorera om du så vill.
0 Comments