Gillar man ost gillar man troligen ostpaj :) Krämig, smakrik och denna paj är gjord i långpanna. Bra när man behöver en större mängd och den är passande att servera på buffé. Använd gärna ost med mycket smak, som gouda, cheddar, gruyère... Ha en fin dag!
If you like cheese, you probably like cheese pie :) Creamy, tasty and this pie is made in a large baking sheet. Perfect when you need a larger quantity and it is suitable to serve at a buffet. Feel free to use cheese with a lot of flavor, such as gouda, cheddar, gruyère... Have a nice day!
Cheese Pie with Tomato
Crust:
300 g cold butter
6 dl wheat flour
3/4 tsp salt
4 tbsp cold water
Filling:
7 eggs
2.5 dl cream
2 dl milk
1 tsp salt
one pinch of black pepper
400 g cheese, grated
cherry tomatoes, divided
Crust: Pour flour and salt into a bowl. Add the cold butter. Mix quickly into a crumbly mixture. Add the water and work together into a dough. Place the dough in plastic wrap and let it rest in the fridge for about 1 hour.
Press the dough into a baking pan. Prick the bottom with a fork. Pre-bake the pie crust in the oven for about 10-15 minutes.
Whisk together eggs, cream, milk, spices and cheese. Pour the mixture onto the pie base. Top with the tomatoes. Bake the pie in the middle of the oven until it is cooked through and has a beautiful color, approx. 45 minutes.
Ostpaj med Tomat
Botten
300 g kallt smör
6 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
4 msk kallt vatten
Fyllning
7 ägg
2.5 dl grädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
en nypa svartpeppar
ost, riven
körsbärstomater, delade
Botten: Häll mjöl och salt i en skål. Tillsätt det kalla smöret. Blanda snabbt ihop till en smulig blandning. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
Tryck ut degen i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen cirka 10-15 minuter.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, kryddor och ost. Häll blandningen på pajbotten. Toppa med tomaterna. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den är genomgräddad och har vacker färg, ca. 45 minuter.
0 Comments